Strokovnjaki

dr. Uroš Svete

Direktor Uprave RS za informacijsko varnost

Dr. Uroš Svete je eden izmed prvih v Sloveniji, ki so se začeli ukvarjati z varnostnimi in geostrateškimi razsežnostmi uporabe informacije-komunikacijske tehnologije. Kot izredni profesor na Fakulteti za družbene vede je bil do leta 2018 nosilec številnih predmetov s področja vojaške tehnologije ter varnostnih implikacij informacijsko-komunikacijske tehnologije na vseh treh stopnjah študija. V vmesnem času je bil tudi izvršni sekretar največjega svetovnega združenja vojaških sociologov pri Svetovni sociološki asociaciji (ISA) in generalni direktor Direktorata za informacijsko družbo na Ministrstvu za javno upravo. Od leta 2019 je član Sveta Agencije za komunikacijska omrežja in storitve AKOS in član Upravnega odbora Agencije EU za kibernetsko varnost (ENISA). Od sredine leta 2020 pa ga je Vlada RD imenovala za direktorja URSIV za mandat 5 let.

Milan Gabor

Etični heker in strokovnjak za informacijsko varnost

Milan Gabor je certificirani etičnih heker in rad analizira, kreka, heka in uničuje razne informacijske sisteme. Je lastnik in direktor podjetja Viris. Poleg vsega tega uživa v predavanjih in obiskih hekerskih konferenc. Še vedno sanja o letenju z jadralnim padalom

doc. dr. Miha Dvojmoč

Profesor na Fakulteti za varnostne vede in predsednik Detektivske zbornice

Doc. dr. Miha Dvojmoč je avtor številnih varnostnih načrtov, elaboratov, študij in izvedenskih mnenj, s katerimi dokazuje močno povezavo med znanstveno in strokovno dejavnostjo. Prav tako je tudi varnostni menedžer in ima veljavno licenco detektiva, od leta 2017 pa je tudi predsednik Detektivske zbornice Republike Slovenije. Ob tem deluje na področju Varstva osebnih podatkov, kot pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov v več kot 100 organizacijah, aktiven je na področju zagotavljanja varnosti informacij, varnosti in odgovornosti direktorjev, IT varnosti, zasebne varnosti, detektivske dejavnosti ter rehabilitacije invalidov.

Področni strokovnjak

Zoran Vehovar

Član poslovodstva družbe Telemach (odgovoren za tehniko)

Zoran Vehovar se je z začetkom leta 2021 pridružil družbi Telemach. Pred tem je v banki NLB vodil področje IT infrastrukture ter kibernetske varnosti, sicer pa svoje obširne vodstvene in strokovne izkušnje s področja telekomunikacij, informacijske tehnologije inkibernetske varnosti nabiral v družbi Mobitel, Telekom Slovenije in Northwestel v Kanadi.Po izobrazbi je magister elektrotehnike, certificiran pa je tudi na področju revizije informacijskih sistemov in kibernetske varnosti. Zaljubljen je v tehnologijo, posebej intenzivno pa si prizadeva za zagotavljanje visoke kakovosti storitev.

Področni strokovnjak

mag. Gašper Cotman

Direktor projektov Huawei Technologies Slovenija

Gašper Cotman ima skoraj 20 let izkušenj pri svetovalnih projektih v slovenskem in mednarodnem okolju na področju informacijskih in komunikacijskih tehnologij. Je nosilec številnih certifikatov vodilnih svetovnih proizvajalcev infrastrukturnih in varnostnih rešitev ter ima bogate izkušnje z vodenjem kompleksnejših infrastrukturnih in varnostnih projektov.

Moderator

Anže Tomič

Anže Tomić je svojo radijsko pot začel kot napovedovalec na Radiu Študent, trenutno pa kot spletni urednik in spiker deluje na Valu 202. Je poznavalcev s področja sodobnih tehnologij, z Marušo Kerec na Valu 202 ustvarja oddajo Odbita do bita. Širši slovenski javnosti je postal znan kot podcaster in vodja platforme Apparatus,rednim poslušalcem te mreže je poznan tudi z vzdevkom »podkast sultan«